Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

virtuaalihevonen | A sim-game horse

 

Frosty v. Moons

VH14-017-0749

 

NIMI                                  Frosty v. Moons ROTU                                   shetlanninponi
SUKUPUOLI                      ori SÄKÄKORKEUS                   102cm
SYNTYMÄAIKA                  07.12.2014, ikä  KOULUTUSTASO                 koulupainote, Ko: He B, re: 50cm
OMISTAJA                         Lola VRL-13707, Hurmio KASVATTAJA                       Moondance

Frosty on leikkisä oripoika, jonka kanssa yksikään päivä ei tule olemaan samanlainen. Onneksi se osaa ratsastaessa yleensä käyttäytyä, mutta kyllä kouluradallakin löytyy pientä pilkettä silmäkulmasta. Tarhassa se yleensä villitsee koko lauman villiin laukkaan ja sieltä onkin sitten kiva lähteä ponia pyydystämään...

Frosti on kiltti hoitaa, mutta löytyy siltä tottakai vähän niitä ponimaisiakin piirteitä. Eikä kyllä mitenkään vähän, vaan se on oikeasti koko ajan karkailemassa ja nostelee jalkojaan niitä harjatessa. Tästä syystä ori hoidetaan usein käytävällä kiinni sidottuna taikka karsinassa niin, että joku toinen pitelee ponia samalla kun toinen harjaa.
   Varusteiden kanssa Frosti on myös hankala, se nostelee päätään suitsien laitossa, mutta satulan antaa laittaa kunnolla. Onneksi se on niin pieni, muuten kestäisi ikuisuus saada suitset sen päähän! 

Ratsastaessa Frosti on laiskahko, mutta kunhan sen saa nostelemaan koipiaan paremmin, on silläkin oikein hienot askeleet. Frosti jää helposti ravaamaan ns. paikoillaan, ei nostele jalkojaan kunnolla vaan laiskottelee. Sen kanssa täytyy oikeasti tehdä töitä, jotta sen saa parhaimmilleen.
   Kouluradoilla Frosti on elementissään, kunhan se on kunnolla verkattu ja laitettu liikkeelle. Ori nauttii esiintymisestä, mutta radoilla saattaa näkyä mörköjä tai "mörköjä", esim. pieni kivi hiekan seassa. Frosti on vähän sellainen haaveilija, se helposti keskittyy kaikkeen muuhun kuin siihen, mihin pitäisi. Sille täytyy teettää erilaisia tehtäviä, jotta saa sen mielenkiinnon palaamaan siihen olennaiseen.
   Esteistäkin herra pitää, mutta ei ole mitenkään erityisen taitava siinä. 50cm radat menee, tekniikassa olisi hurjasti vielä parannettavaa mutta eihän se nyt niin vakavaa ole, jos kouluponi ei osaa hypätä. Ei me esteitä ainakaan kilpailemaan lähdetä.
   Maastoilu on Frostin lempparipuuhaa, se voisi kierrellä metsiä vaikka koko päivän! Pysyy hyvin perässä isojenkin hevosten laukatessa, jos sen antaa mennä sen tarjoamaa vauhtia. Maastoistakin saattaa löytyä mörköjä, jos on vähän tylsempi lenkki, esimerkiksi käyntiosuudet reissussa. Mutta luotettava se kuitenkin on, ainakin siinä mielessä, että tylsistyessään ja säikähtäessään se juoksee aina poikkeuksetta kotiin!

Eläinlääkäriä ori ei pelkää, ei piikkejä sun muita härpäkkeitä. Se toimii aina mallikkaasti klinikalla ja kotonakin tarkastuksissa. Toki sen ponimaiset piirteet tulevat esille joka paikassa, mutta kiltisti se on aina. Moni eläinlääkäri onkin kehunut Frostia "hurmaavaksi veijariksi", kun välillä se on niin kiltisti ja rauhassa ja jossain vaiheessa se tylsistyy ja yrittää karata tai lähteä jonnekin kävelemään.
   Kengittäjän kanssa on sama juttu, mutta ori ei jaksaisi aina pitää jalkaa tarpeeksi kauaa ylhäällä. Se saattaa alkaa riuhtomaan jalkaa kengittäjän otteesta ja nyppimään turvallaan. Mutta eihän sille voi suuttua, se on shettis!

 

sukulaiset

i. Wyat Jack Frost KTK-III

ii. Breezy Jamming Ch, KTK-III, KRJ-I, VVJ-I, SHLA-I

 

ie. Bellanca MO Ch, KTK-II, KRJ-I, SHLA-I

iii. Heston B

 

iie. Kuusiston Cinderella

 

iei. Boomslang

 

iee. Unfalirian Menace

e. Wave Post MET

ei. Huvin Vergéro

 

 

ee. RaF's Narrowing Gold SHLA-IV, KRJ-III, YLA2

eii. Velvet Requiren VIR MVA Ch

 

eie. Florencia IV

 

eei. Narrowing Love

 

eee. RF Challhope 's Silver Girl

s. 00.00.0000 Virallinen Nimi e. Emän Nimi om. Omistaja

Kisakentillä

KRJ-KOULURATSASTUS

YHTEENSÄ 23 SIJOITUSTA, JOISTA 5 VOITTOJA

 

19.01.2015, Aittohaara, He C, 1/100

17.01.2015, Aittohaara, He C, 1/100

23.01.2015, Holmberg, He C, 5/50

23.01.2015, Holmberg, He C, 1/50

18.01.2015, Holmberg, He C, 6/50

11.01.2015, Aittohaara, He B, 4/100

11.01.2015, Kaiholehto, He B, 5/30

07.04.2015, Minnantila, He C, 5/40

11.04.2015, Redwood, He C, 5/30

16.08.2015, Fiktio, He C, 4/40

16.08.2015, Stewart, He B, 2/80

17.08.2015, Fiktio, He C, 4/40

17.08.2015, Stewart, He C, 7/52

19.08.2015, Fiktio, He C, 2/40

19.08.2015, Fiktio, He B, 3/40

21.08.2015, Stewart, He B, 1/80

23.08.2015, Fiktio, He C, 6/40

02.09.2015, Fiktio, He B, 2/40

16.09.2015, Rohkelikko, He B, 3/31

20.09.2015, Rohkelikko, He B, 1/31

20.09.2015, Rohkelikko, He B, 5/35

21.09.2015, Rohkelikko, He B, 3/31

24.09.2015, Rohkelikko, He B, 2/35

 

Päiväkirja

29.03.2015, kouluvalmennus, valmentanut chloette
Shetlanninponi Frosti ja sen ratsastaja Lola oli minun valmennettavani tämän päiväinen valmennettava ratsukko, valmensin heitä kouluratsastuksessa. Päätin harjoituttaa heitä nopeilla siirtymillä ja pysähdyksillä, sekä niiden tekemisen jälkeen myöskin kahdeksikolla. Valmennuksen ensimmäinen tehtävä oli seuraavanlainen; kentän lyhyillä sivuilla mentiin käyntiä ja tehtiin pysähdyksiä ja pitkillä sivuilla laukattiin raviympyrän kera. Lopuksi ohjelmassa oli vielä pohkeenväistöjä, joita tehtiin tällä kertaa kylläkin vain käynnissä. Frosti toimi Lolan alla moitteettomasti ja ori näytti ainakin minun silmääni mukavan rennolta tapaukselta!

11.03.2015, kouluvalmennus, valmentanut chloette
Musta poniori Frosti totteli oitis ratsastajaansa Lolaa siirtyen raviin minun pitämässäni kouluvalmennuksessa. Tänään vuorossa olisi kolmikaarisen kiemurauran ratsastaminen käynnissä ja ravissa, laukkaa mentäisiin tällä kertaa vain koko uraa pitkin. Kolmikaarisen kiemurauran tekeminen sujui ratsukolta yllättävän hyvin, vaikka kieltämättä Frosti olisi saanut ravata vähän lennokkaammin. Kiemurauraa mentiin toki myös ravi-käynti-siirtymiä tehden. Muutaman loppukehun jälkeen päästin Lolan ja Frostin köpöttelemään loppukäyntejä tallitielle.

21.01.2015 | kirjoittanut omistaja
Olimme Marien pitämässä kouluvalmennuksessa. Tehtävänämme oli pohkeenväistöt, jotka ovatkin minulle ja Frostille vähän vielä vaikeuksia tuottavia. Marien vinkeillä saimme kuitenkin ihan hyviäkin pätkiä!
   Kun saavuimme maneesiin, Marie oli jo siellä. Nousin selkään ja tein melko nopean mutta tehokkaan alkuverkan käynnissä ja ravissa taivutellen ja siirtymiä tehden. Kun poni oli verkattu, aloitettiin ensimmäinen tehtävä, joka oli seuraavanlainen: ensin noin keskihalkaisijan puoleen väliin, josta väistöä pitkälle sivulle. Melko simppeli tehtävä siis, ja aika perus pohkeenväistöjä treenatessa. Tehtävä sujui meiltä ihan ok, Frosti vähän nakkeli niskojaan ja meni aluksi aivan mutkalla, mutta loppua kohden parani.
   Seuraava tehtävä oli joku Helpon C:n koulurata. Ensin koulueadan tapaan keskelle ja pysähdys, siitä suoraan ja oikealle. Lävistäjälle ja siinä askeleen pidennys ravissa. Harjoitusravissa lyhyt sivu ja sitten taas lävistäjälle, keskellä neljä askelta käyntiä, takaisin raviin. Lyhyelle sivulle mentäessä käyntiin siirtyminen ja sivun keskellä laukannosto. Kaksi laukkaympyrää ja pitkän sivun puoleenväliin laukalla ja sitten harjoitusraviin siirtyminen. Täyskaarto ja lyhyellö sivulla taas käyntiin ja samat laukkaympyrät. Täyskaarron sijaan käännyttiinkin kentän poikki käynnillä, keskellä pysähdys 3 sek. Siitä takaisin keskilinjalle "lopputervehdykseen", mutta teimme siinä kohtaa vain pysähdyksen.
   Pidennyksissä Frosti meinasi alkaa jumittamaan keskelle, mutta käskin sen nopeasti takaisin liikkeelle. Seuraavan lävistäjän käyntiaskeleet venyivät neljästä kuuteen askeleeseen, kun Frosti alkoi laiskottelemaan eikä suostunut takaisin raviin. Käyntiin se siirtyi mielellään ja nosti laukankin hyvin ja säilytti molempien  ympyröiden ajan. Täyskaarrosta tuli hieman pieni, mutta ei se mitään. Taasen laukka-osuus meni hyvin, samoin pysähdys keskellä ja lopussa lopputervehdyksen paikalla. Taputin Frostia joka näytti tyytyväiseltä itseensä. 
   Tätä tehtävää tulimme vielä muutamaan kertaan ja joitakin tehtäviä myös yksittäin. Kaikki meni todella hyvin, olen todella tyytyväinen Frostiin! 

 

16.01.2015, kirjoittanut omistaja
Irtojuoksutin Frostia ja Jhoonnya kentällä. Pojat juoksivat ja pukittelivat hurjasti, mutta ainakin niillä oli hauskaa! Frosti taisi ehkä pari kertaa yrittää aidan ali karkuteille, mutta ajoin sen aina pois aidan luota eikä se sitten enää viitsinyt. Juoksutuksen jälkeen vein ponit talliin ja annoin melassia. Frosti muuten tykkää ihan hirmuisesti melassista, olen sitä nyt syötellyt sille lämpimänä talven ajan. Ain kun se saa sitä, se laittaa huulensa tötterölle ja irvistää söpösti!

 

04.01.2015, kouluvalmennus, valmentanut kasvattaja (misery.)
Tänään valmennuksen aiheena oli siirtymiset askellajien sisällä ja ratsastajan apujen käyttö, sekä istunta. Alkuverryttelyn jälkeen ratsastajien iloksi (okei, kauhuksi) komensin ottamaan jalustimet kaulalle ja tulemaan pääty-ympyröille - shetlanninponit toiseen ja suomenhevoset toiseen. Ensin tehtiin siirtymisiä ihan vain käynnistä pysähdykseen ja takaisin käyntiin. Samalla keskityimme taivutteluun ja asetukseen, sekä ratsastajan istuntaan. Kun olin tyytyväinen ratsukoiden menoon, vaihdettiin suuntaa ja tehtiin siirtymisiä pysähdys-käynti-ravi-käynti-pysähdys. Samaa harjoitusta toistettiin myös hetken aikaa toiseen kierrokseen, kunnes annoin luvan pienille välikäynneille. Tämän jälkeen ratsukot ottivat laukannostoja uralla niin, että pitkät sivut laukattiin ja lyhyet sivut käveltiin. Ratsastajat näyttivät tässä kohtaan jo sen verran tuskastuneilta, että suorituksen jälkeen annoin luvan ottaa jalustimet jalkaan Toiseen suuntaan tehtiin vielä hetken samaa, mutta lyhyet sivut mentiin harjoitusravia. Kun olin tyytyväinen jokaisen suoritukseen, niin annoin luvan itsenäiselle loppuverryttelylle ja pyysin ratsastajia ratsastamaan hevosia ja poneja rennoksi eteen-alas.
   Alussa Frosty oli laiska ja ratsastaja joutui musituttamaan etenemisestä usein. Pyysin huomauttamaan ensin nätisti pohkeella, sitten hieman reilummin ja jos vieläkään ei mitään tapahdu, niin raippa heti avuksi. Muutaman toiston jälkeen Frosty alkoi kuunnella paremmin pohjetta ja eteni huomattavasti paremmin. Siirtymisissä ori jäi hieman hitaaksi ja ensimmäiset askeleet olivat lönköttelyä. Pyysin taas ratsastajaa olemaan napakampi - Frosty ei käskemisestä hajoa. Siirtymiset paranivat heti ja sujuivat loppuvalmennuksen ajan hyvin kaikissa askellajeissa. Ratsastajalla oli hieman hankaluuksia istua harjoitusravissa ja laukassa ilman jalustimia, mutta rentoutta alkoi löytymään loppua kohden. Frosty eteni lopussa hyvin ja ratsukon yhteistyötä oli mukava seurata, vaikkei heillä sitä kauaa ole vielä takana.

 

11.01.2015, kouluvalmennus, valmentanut Murke
Lola oli verryttelemässä ravissa pientä, mustaa Frosty poniansa, kun saavuin heitä valmentamaan. Frostyn askeleet olivat pienet ja sipsuttavat, joten en voinut muuta kuin ihastella ratsukon söpöyttä. Ravissa ratsukko käänteli paljon erilaisia kuvioita ja teki paljon siirtymisiä, sillä olin kuullut, että Frosty kyllästyy helposti samoihin tehtäviin. Ravissa tehtiin myös tehtävää, jossa piti ratsastaa kahdeksikkoa. Kahdeksikon lävistäjillä ja pitkillä suorilla linjoilla oli reipasta kevyttäravia ja kaarteissa oikein hidasta harjoitusravia. Frosty kuunteli Lolan apuja hyvin. Varsinkin hiljainen harjoitusravi onnistui hienosti. Raviverryttelyjen jälkeen nostettiin muuteman kerran laukkaa suoralla uralla. Laukannostoissa Frosty meinasi ensin kiihdyttää vain raviaan ja nosti laukan kiitoravin kautta. En ollut tyytyväinen nostoihin, joten niitä hiottiin jonkin verran. Käynnistä nostot onnistuivat paremmin. Myöhemmin myös ravinostot olivat hyviä, kun Lola teki puolipidätteen ennen nostoa, jotta Frosty olisi hereillä. Kun olin tyytyväinen laukannostoihin, vaihdoimme tehtävää pohkeenväistöön. Pohkeenväistöä tehtiin uralla ensin käynnissä. Frosty ei meinannut millään kuunnella ulkopohjetta, jonka piti väistää sitä pois uralta. Aluksi väistöä ei oikeastaan tullut ollenkaan, kun Frosty vain asteli suoraa uraa pitkin kaula vinossa. Vaihdoimme tehtävää niin, että keskilinjalta väistettiin uralle. Näin päin tehtävä onnistui paljon paremmin ja ratsukko sai hyvää väistöä aikaan. Sama tehtävä toistui harjoitusravissa. Nyt Frosty oli tarpeeksi hereillä, joten kokeilimme ensimmäistä väistötehtävää uudestaan. Tällä kertaa sujui hyvin. Hetken väistöjä hiottuamme olikin jo loppuravejen aika. Ratsukko sai verrytellä itsenäiset loppuverryttelyt. 

 

08.01.2015, kouluvalmennus, valmentanut Enni, Tuikkula
Tänään valmennettavana oli Lola ja suloinen oripoika Frosty. Kun tulin paikalle, oli ratsukko ja aloittanut käynnissä verryttelyn vapain ohjin. Kerroin alkukäyntien aikana, että tänään mentäisiin paljon istuntapainotteisia juttuja. Annoin alkuun vapaat kädet käynnissä työskentelyyn, joten ratsukko teki aika paljon ympyröitä ja väistöjä. Koska meno alkoi näyttää ihan hyvälle, käskin nostaa jalustimet ristiin satulan ylle ja jatkaa ravissa. Aluksi ori ei näyttänyt yhtään pitävän, että ratsastaja ei keventänytkään vaan istui tiiviisti satulassa. Vaikka ponin askeleet hiukan ratsastajaa pomputti, pysyi istunta silti vakaana. Käskin tehdä isoa keskiympyrää, missä sitten sanoin välillä esimerkiksi "käynti" tai "hitaampi ravi". Hitaassa ravissa Frosty meinasi alkaa ättäröidä päänsä kanssa, kun taas nopeammassa ravissa ratsastajan jalkalihakset saivat olla töissä. Pikkuhiljaa käskin nostaa välillä myös laukkaa. Laukannostoissa oli havaittavissa pikkuista tiputtamisyritystä, mutta ratsastaja pysyi hyvin selässä. Kun Frosty alkoi suurinpiirtein liikkua oikeinpäin laukassakin, käskin siirtyä käyntiin, antamaan vapaat ohjat ja kävelemään. Kävelemisen jälkeen harjoittelimme hiukan helpon B:n radan osia ja koko ajan täytyi olla perusistunnassa (ellei tehtävään kuulunut keventäminen). Teimme muunmuassa pohkeenväistöä ja paljon suunnanvaihdoksia ravissa. Frosty alkoi loppua päin näyttää oikein yhteistyöhaluiselta ja mukavalta ponilta, vaikka välillä meinasikin takapää lentää. Loppuun ratsukko ravaili loppuravit hiukan rennommin vapaammalla ohjalla, kunnes käskin siirtyä käyntiin, antaa vapaat ohjat ja lopetella.
 

01.01.2015, kirjoittanut omistaja
Uusi vuosi ja uudet kujeet! Niinhän se Frostin kanssa menee. Meillä on sujunut oikein hyvin, eikä Frosti suuremmin yöllisiin paukkeisiinkaan reagoinut. Vähän säpsähteli, mutta oli kuitenkin rauhassa. On se vaan niin hieno poni, en ole hetkeäkään katunut tämän kultakimpaleen ostoa!

 

24.12.2014, kirjoittanut omistaja
Ihanaa, nyt on jouluaatto! Frosti (ja muutkin tallin hepat) saivat pienen pussillisen porkkanoita ja paaaaaaaljon pipareita. Minulta Frosti sai joululahjaksi uuden vihreän riimun teddypehmusteilla. Oli pakko ostaa uusi riimu, vanha oli hieman kulunut jo ja se saatiin kasvattajalta mukaan. Mariekin on aivan ihastunut tähän poniin, ja hänen nuori tyttärensäkin halusi antaa Frostille jotain. Ihana tummanpunainen fleeceloimi, joka itseasiassa onkin juuri nyt Frostin päällä, kun tallissa on niin kylmä.
 

23.12.2014, kirjoittanut omistaja
Tosiaan tänään taluttelin Frostia tallipihalla ja tutustutin muutenkin uuteen paikkaan ja tallikavereihin. Laitoin Frostin aamulla omaan tarhaan yksin, mutta sai kuitenkin aitojen välistä tutustua muihin poneihin. Frostylla ja Jhoonnylla oli tietysti heti leikit menossa, molemmat laukkasivat omien tarhojensa aidan vierustaa ja pomppivat ja pukittelivat hurjasti!
Frosti käveli hienosti vierellä kun sitä talutin, vähän minua itseäni jännitti kun tammatarhan ohi joutui kävelemään metsään päästäksemme. Kyllähän se sinne vähän katsoi sillä silmällä, mutta teetin sille muuta puuhaa (pysähdyksiä, taskujen kaivelua, herkkuja), niin loppuivat nekin suunnitelmat.
Metsässä oli paljon kaikkea uutta ja jännää, mutta onneksi mitään ei tarvinut sen koommin pelätä. Vähän vain jännitti, mutta hyvin onnistunut lenkki! 

22.12.2015, kirjoittanut omistaja
Ostin itselleni joululahjan, jo kauan haaveilemani Moondancen kasvatin! Frosty saapui siis tänään tallille, mutta on osoittautunut jo oikein ihanaksi ja fiksuksi oriksi. Frosti sai karsinanaapurikseen shettisori Jhoonnyn, hyvin näyttivät tulevan juttuun. 
Huomenna ajattelin vain talutella ponia tallipihalla ja ehkä maastossakin, kun tänään ei kerennyt kun matkassa kesti niin pitkään ja kotona oltiin vasta kahdeksan aikoihin. Nopeasti vaan oriille ruoat turvan eteen ja fleeceloimi päälle, kun oli vähän stressannut matkalla joten oli hikinen. Katsotaan sitten, miten huomenna ja tulevaisuudessa sujuu tämän nuoren herran kanssa!


kuvat © kasvattaja, kaikki tekstit © omistaja

 

Frosty v. Moons on virtuaalihevonen!

Ulkoasu © K.K. | Ulkoasut kuvat © X | Kaiken muun ellei toisin mainita © Hevostila Hurmio

©2019 hevostila Hurmio - suntuubi.com