Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Virtuaalihevonen! | A sim-game horse!

VH15-017-0166

 

Hassulan Amelle

NIMI                               Hassulan Amelle, Amelle ROTU                                 shetlanninponi
SUKUPUOLI                   tamma SÄKÄKORKEUS                 103cm
SYNTYMÄAIKA               02.03.2014, ikä KOULUTUSTASO              He B, 60cm, val: noviisi
OMISTAJA                       Lola VRL-13707, Hurmio KASVATTAJA                     Funfair Ponies

Amelle on kiltti ja touhukas nuori tamma. Amellen kanssa on alusta asti ollut mukava puuhastella, se on aina ollut yhteistyöhaluista ja kaikessa mukana olevaa tyyppiä. Sen kanssa ei kyllä aika käy tylsäksi, kun jotain keksit niin on Amelle takuulla mukana tolskaamassa!

Tammahan omistaa monta lempinimeä, mm. Amelle, Amppa, Amalia ja Ami, jotka se nykyään tunnistaa omikseen. Oikeastaanhan se luulee kaikkia A-kirjaimella alkavan sanan tarkoittavan sitä, oli sana sitten auto tai asuntolaina. Ponia voi olla rasittava hoitaa, kun pitää varoa mitä sanoo. "Oman nimen" kuullessan se on aina yhtä tohkeissaan että "mitämitämitä sanoitko mun nimen mitä asiaa kerrokerrokerro!" ja tunkee pienen päänsä hoitajan syliin. Amelle on noita muutamia epäkohtia lukuunottamatta oikein mukava ja kiltti hoitaa, ja jopa pienet lapsetkin ovat pärjänneet hienosti tamman kanssa. 
   Varustaessa vähän hankala, ei meinaa ottaa kuolaimia suuhunsa ilman herkkupalaa ja mahavyön laitossakin pullistelee. Tamma oikein nauttii, kun joku pikkulapsi on laittanut sille mahavyön kiinni ja kun se vihdoin saa päästää mahan vapaaksi. Pieni pilke silmäkulmassaan ja "hehehe"-virne suupielessään se talutetaan sitten kentälle, jossa se pettyy kun mahavyö yhtäkkiä kiristetäänkin uudelleen.

Amalia on reipas ja innokas ratsastaa, työskentelee mielellään niin sileällä kuin esteilläkin. Vaikka yleensä etenkin shettikset ovat melko vastahakoisia kouluratsastuksen suhteen, meidän Amppa jaksaisi ahertaa sen parissa vaikka kuin kauan! Eihän se mitään mielipuuhaa ole, mutta ei ihan tylsääkään kunhan muistaa tehdä eri tehtäviä vaihdellen ja soveltaen eikä kokoajan samaa rataa kiertäen. Tylsistyessään ratsastaja löytää itsensä maasta. Ei siitä sen enempää.
   Tamma pitää myös esteistä. Se on ehdottoman varma eikä koskaan kiellä, hyppää vaikka väärinpäin tai ryömii alta jos on pakko, mutta koskaan se ei juokse ohi tai pysähdy esteen eteen. Amppa onkin hyvä opetusmestari pienille tulevaisuuden esteratsastajille!
   Maastoilu on ihan mukavaa vaihtelua arjen keskellä, mutta Amelle ei kuitenkaan ainakaan vielä ole kovin innostunut siitä. Tokihan se siellä menee ja kovaa meneekin, mutta sille on ihan sama pyöritäänkö kentällä koulua vääntämässä vai vedetäänkö kunnon laukkamaasto. Tamma on maastovarma ja toimii siellä niin yksin kuin porukassakin.

Amellella kisataan myös valjakkoa ja se toimii kärryponina kisoissa ja tapahtumissa. Tamma on elementissään tarkkuusradoilla, se on erittäin tarkka jaloistaan ja kaiken lisäksi notkea ja nopea. Sille mikään ei ole este vaan se ratkaisee kaikki ongelmat hetkessä ja tekee kaikki ratkaisut itse teiden ja vauhdin suhteen. Yleensä kuitenkin ponin antama vauhti on hyvä, mutta teistä en niinkään sanoisi...

 

sukulaiset

i. Pompeiji MO KV-III

ii. Ellie's Percival KRJ-I, SHLA-I, YLA2, VVJ-II

 

 

ie. Crewan's Rebella KTK-II

iii. Hewiterwin Peregrin

 

iie. Ellie Beat YLA2, SHLA-III

 

iei. Sakenor Krite

 

iee. Captain Rilla

e. Fleur Ariel F KV-II, KTK-II

ei. Fawkes MO KTK-II, KRJ-I, SHLA-I

 

 

ee. Päivärinteen Adrianna

eii. Hardcore Max

 

eie. Bloon Calanthe KTK-II, YLA1, SHLA-II

 

eei. VIR MVA Ch Insomnia SWE KTK-II,YLA1

 

eee. Serene Grace Ch, KTK-III

 

s. 00.00.0000 Virallinen Nimi e. Emän Nimi om. Omistaja

 

Kisakentillä

KRJ-KOULURATSASTUS

YHTEENSÄ 17 SIJOITUSTA, JOISTA 4 VOITTOJA

04.04.2015, Minnantila, He C, 5/40

05.04.2015, Minnantila, He C, 5/40

08.04.2015, Redwood, He C, 3/30

08.04.2015, Redwood, He C, 3/30

09.04.2015, Redwood, He C, 5/30

10.04.2015, Redwood, He C, 2/30

11.04.2015, Redwood, He C, 3/30

15.08.2015, Stewart, He B, 1/80

17.08.2015, Fiktio, He C, 5/40

17.08.2015, Stewart, He C, 3/52

23.08.2015, Fiktio, He C, 4/40

24.08.2015, Fiktio, He C, 5/40

28.08.2015, Fiktio, He C, 1/40

29.08.2015, Fiktio, He C, 2/40

29.08.2015, Fiktio, He B, 6/40

02.09.2015, Fiktio, He B, 1/40

03.09.2015, Fiktio, He B, 1/40

 

ERJ-ESTERATSASTUS

YHTEENSÄ 0 SIJOITUSTA, JOISTA 0 VOITTOJA

VVJ-VALJAKKOAJO

YHTEENSÄ 5 SIJOITUSTA, JOISTA 2 VOITTOJA

05.04.2015, Dei, noviisi, 1/30

09.04.2015, Dei, noviisi 1/30

31.08.2015, Wyat, noviisi (VVJ CUP) 4/28

04.09.2015, Wyat, noviisi, 4/40

09.09.2015, Wyat, noviisi, 6/40

Päiväkirja

15.10.2015, estevalmennus, kirjoittanut Minja.E

Saapuessani kentälle olin vähintäänkin tyrmistynyt. Olin jutellut Lolan kanssa puhelimessa valmennuksesta ja nainen oli puhunut tulevansa ponin kanssa kunnon estetreeniin, mutta näin kentällä vain arviolta metrin korkuisen ompelukoneen tavoin eteenpäin tikkaavan shetlanninponin ja tämän selässä pomppivan ratsastajan. Näille kunnon estetreeni? Jo on aikoihin eletty!

Kun pari oli verrytellyt ja olin itse toipunut alkujärkytyksestä, sekä kasannut ennakkoluuloni, kykenimme aloittamaan. Olin kasannut muutaman esteen niin, että ratsukon oli tarkoitus tehdä isoa keskiympyrää jossa oli kolme estettä vastakkasilla puolilla ympyrää. Sen jälkeen parin piti lähteä ympyrästä ja lähestyä yksinäistä estettä, joka oli sijoitettu pitkän sivun sisäpuolelle, melko lähelle pitkän sivun loppua. Selitin homman Lolalle ja kun tämä oli vakuuttunut että ymmärsi, pääsi ratsukko matkaan. Ympyrällä olevat esteet olivat korkeutta kavaletti ja yksittäinen n. 30 senttiä korkea. Pari ratsasti ympyrän sujuvasti, eikä yksittäinenkään tuottanut ongelmia. Ennakkoluuloni alkoi pikku hiljaa kariutua.

Seuraava homma oli ratsastaa ympyrää kolme kierrosta ja vasta sitten lähestyä nyt pieneksi okseriksi rakennettua yksinäistä estettä. Joka kerta kun tehtävä aloitettiin alusta, kerroin parille askelmäärän, joka tuli saada jokaisella ympyrä kierroksella esteiden väliin. Edes tämä ei päättäväiselle parille tuottanut ongelmia ja pian valmennus alkoi olla pulkassa. Kiittelin ja kehuin paria, joka oli rikkonut ennakkoluuloni ahkerista shetlanninponeista. Sitten jätin heidät loppuverryttelyn pariin.

 

17.08.2015, estevalmennus, kirjoittanut Sippe

Kun saavuin Karhuluotoon, olivat Lola ja Amelle jo verryttelemässä. Hymyilin, kun pieni shetlanninponi kulki kentällä kauniisti, kaula kaarella. Huikkasin Lolalle moikat ja asetuin kentän laidalle. Tänään teettäisin ratsukolla vain helppoja perusharjoituksia, olihan päiväkin suhteellisen lämmin.

Kun Amelle oli kyllin vertynyt, pyysin Lolaa ohjaamaan ponin joka kulmassa voltille, jolla sen täytyi pysyä pyöreänä notkean banaanin lailla. Jokaisen sivun keskellä tuli siirtyä ravista parin askeleen ajaksi käyntiin. Pienestä shetlanninponitammasta huomasi, kuinka se yritti. Se pidensi askeleitaan ja kulki reipppaasti eteen.

Lopuksi pyysin Lolaa vielä nostamaan Amellella laukan ja laukkaamaan kierroksen ajan reippaasti. Amelle tikutti tohkeissaan niin lujaa kuin kintuista pääsi, ja tämän pienen piristyksen jälkeen annoin heille luvan siirtyä loppuverkkailemaan. Amelle vaikutti todella mukavalta ponilta, enkä ihmettele vaikka sitä tultaisiin tulevaisuudessa näkemään helppojen luokkien voittoringeissa, ykkössijan ruusuke suitsissaan!

 

11.08.2015, estevalmennus, kirjoittanut felissa

Päivän viimeisenä valmennettavana oli Lola pienen shetlanninponitammansa Amellen kanssa. Amelle on kuulemma koostaan huolimatta varma ja reipas hyppääjä, joten kasasin kentälle kaksi ristikkoa ja yhden pienen pystyn ratsukon lämmitellessä. Lola ratsasti Amellen kanssa kaikki askellajit läpi ja sai sen jälkeen luvan hypätä pääty-ympyrällä olevan ristikon. ”Ohhoh! Näitähän saa heti nostaa!” hämmästelin hypyn jälkeen, tamma todellakin osaa hypätä ja Lola pysyi hienosti pienen tamman liikkeissä mukana. Korotin ristikot noin puolimetriä korkeiksi pystyiksi ja pyysin Lolaa tulemaan kaikki kolme estettä peräkkäin muutaman kerran. Kolmannelle esteelle lähestyminen tuli vinoon ja tamma meinasi juosta kompuroiden esteistä läpi, mutta kaikki puomit jäivät pystyyn. Ratsukko sai hypätä esteet vielä toisesta suunnasta ja sen jälkeen annoin luvan loppuverryttelyyn. Muistutin Lolaa ratsastamaan mahdollisimman suorat tiet, vaikka ketterän ponin kanssa oikaiseminen tuntuisikin hyvältä ajatukselta.

Copyt
Kuvat © VRL-01080

Ulkoasu © K.K. | Ulkoasut kuvat © X | Kaiken muun ellei toisin mainita © Hevostila Hurmio

©2019 hevostila Hurmio - suntuubi.com